Madrid

El detingut per voler atemptar contra els opositors a la visita del papa a Madrid era voluntari de la jornada

El jove mexicà vinculat al CSIC detingut aquest dimarts que presumptament volia atemptar amb gasos asfixiants contra els opositors a la visita de Benet XVI a Madrid era un dels voluntaris de la Jornada Mundial de la Joventut. Demà passarà a disposició judicial.

Actualitzat
El noi mexicà detingut aquest dimarts per planejar presumptament un atemptat contra els participants en les concentracions contràries a la visita del papa a Madrid era un dels voluntaris de la Jornada Mundial de la Joventut. El jove feia tasques de suport als pelegrins a les instal·lacions d'Ifema.

La policia ha intervingut a casa seva un portàtil i una llibreta on hi havia diverses anotacions sobre processos químics aliens als seus estudis al CSIC. Segons fonts de la investigació es tractaria dels càlculs que estava fent per atemptar presumptament amb gasos asfixiants contra les persones que s'oposen a la visita de Benet XVI, que arribarà demà a Madrid.

La policia el va poder detenir després que el jove va anunciar les seves intencions a través de les xarxes socials i va demanar voluntaris per ajudar-lo.

A dos quarts de vuit d'aquest vespre, un centenar d'associacions laiques han convocat una manifestació de rebuig al centre de Madrid a la Jornada Mundial de la Joventut i a la visita del pontífex a la capital espanyola.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut