Blanes

El regidor de Turisme de Lloret culpa les empreses turístiques estrangeres dels incidents dels últims dies

El regidor de Turisme de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, ho té clar: la culpa dels incidents que s'han repetit en els darrers dies la tenen sobretot les companyies turístiques estrangeres que operen a la població. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Orobitg ha carregat contra aquestes empreses, perquè assegura que ofereixen un model turístic que no és sostenible i que cal eradicar.

Actualitzat
L'Ajuntament de Lloret de Mar ha sortit en defensa de la població després dels aldarulls que s'han repetit en els útims dies. El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, s'ha mostrat convençut que els incidents dels últims dies han estat provocats "no tant pels agents tradicionals de turisme de Lloret sinó per l'entrada de tres elements forans".

En aquest sentit, Orobitg ha apuntat que aquestes companyies turístiques "no tenen presents ni les necessitats ni la voluntat del poble", sinó que només "volen extreure recursos econòmics de l'activitat turística".

Reformular el model turístic

El regidor de Turisme, a més, ha remarcat que el consorci "no està en contra de l'oci nocturn, però el que no pot ser és que sigui un oferta en si mateixa". Per això, ha apostat per incrementar les inspeccions fiscals i laborals als locals d'oci nocturn per posar punt final a unes pràctiques empresarials que qualifica d'"impresentables".

Finalment, Orobitg ha assegurat que cal reformular el model turístic del municipi perquè no pot ser que hi hagi zones com la de l'avinguda Just Marlès, amb més de 45 discoteques.

Per un turisme de qualitat

Precisament aquest dilluns, un miler de persones, entre les quals tant hi havia veïns com autoritats locals, han protestat amb una marxa silenciosa contra els aldarulls protagonitzats per joves turistes i a favor del turisme de qualitat al municipi.

Sota el lema "Estimem Lloret", els manifestants també han denunciat la mala imatge del municipi que han difós determinats mitjans de comunicació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut