Blanes

Un miler de persones es manifesten a Lloret per defensar el bon nom del municipi

Veïns i polítics de Lloret de Mar han sortit aquest dilluns al carrer per rebutjar els aldarulls de la setmana passada i defensar que el municipi es mereix un turisme de qualitat. Un miler de persones han participat a la manifestació silenciosa per l'avinguda Just Marlés, on es concentren bars i discoteques i on van començar les batusses, que s'han saldat amb presó amb fiança i llibertat amb càrrecs, respectivament, per als dos presumptes instigadors dels enfrontaments. Els manifestants també han criticat alguns mitjans de comunicació per la mala imatge que han difós d'aquest municipi turístic de la Selva.

Actualitzat
"Ens estimem tant aquest poble que volem que canviïn les coses, que Lloret tingui un turisme de qualitat", ha afirmat Vicky Serrano, portaveu dels veïns. El miler de manifestants han recorregut el camí des de l'avinguda Just Marlés fins a la plaça de l'Ajuntament, amb el lema "Estimem Lloret".

La protesta arriba després que la jutge de guàrdia ha enviat a la presó cinc de la vintena de detinguts pels últims incidents. La resta han quedat en llibertat, vuit dels quals amb càrrecs i l'obligació de presentar-se dos cops al mes fins que no se celebri el judici davant les autoritats. Un d'ells s'ha de presentar als mateixos jutjats de Blanes, ja que és resident a Lloret de Mar, i la resta al consolat espanyol al seu país.

Tots hauran de pagar una multa de 3.000 euros per les destrosses ocasionades.

L'incident va tenir lloc pocs dies després d'un altre enfrontament entre joves i policia i ha reobert el debat sobre l'anomenat "turisme de borratxera" que visita Lloret de Mar. L'Ajuntament, en un intent de posar ordre, ha anunciat noves mesures per garantir la tranquil·litat a les zones d'oci nocturn, així com un control més estricte dels horaris de tancament. Per la seva banda, els Mossos han anunciat un pla d'inspeccions als locals per garantir que compleixen la normativa i les mesures de seguretat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut