Londres

Els londinencs agafen l'escombra i s'organitzen per netejar els carrers de la revolta

Els londinencs han posat fil a l'agulla per netejar els carrers de la capital britànica després de tres dies de revolta violenta. El rastre de comerços cremats i aparadors trencats ha deixat pas a la imatge de la brigada de voluntaris que, amb l'escombra a la mà, s'han organitzat per posar ordre als carrers. Un dels llocs on s'ha pogut veure la munió d'escombres i rasclets és Clapham Junction, un dels barris escenari dels aldarulls. L'alcalde de Londres, Boris Johnson, l'ha visitat aquest dimarts equipat també amb una escombra, però ha hagut d'aguantar l'escridassada i els retrets dels veïns i comerciants que es pregunten on era la policia a l'hora de protegir-los.

Actualitzat
Els voluntaris s'han organitzat posant-se en contacte mitjançant les xarxes socials. Per exemple, fent servir el "hashtag" #cleanupriot per coordinar-se. "No deixarem guanyar els que causen aldarulls", es pot llegir en alguns dels missatges, que també lloen "l'emoció" de veure els veïns i comerciants units per defensar la ciutat.

L'alcalde de Londres, Boris Johnson, ha agraït l'esforç dels voluntaris en una visita a Clapham, des d'on s'ha congratulat pel que ha batejat com a "esperit de Londres" i ha promès contundència contra els agressors. Johnson, que s'ha volgut afegir a l'esperit presentant-se a la zona amb una escombra a la mà, ha hagut d'aixecar la veu per fer-se sentir mentre l'escridassava un grup de veïns. L'alcalde de la capital britànica ha interromput les vacances a causa dels incidents, com també ha fet el primer ministre, David Cameron.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut