Barcelona

El govern xifra en un 45% els beneficiaris del PIRMI que encara no han cobrat

La Generalitat assegura que més de la meitat dels beneficiaris de la renda mínima d'inserció (PIRMI) han cobrat l'ajuda del mes d'agost, el primer des que van entrar en vigor els canvis en el pagament d'aquest subsidi. El govern manté que el 55% de destinataris ja han cobrat i la resta ho faran tan aviat com rebin el xec nominal, un procés que es pot allargar set dies i que "depèn del sistema de correu certificat". Així ho ha explicat el secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, que ha defensat el govern de les crítiques pels retards i confusió que hi ha hagut amb els canvis en el pagament.

Actualitzat
Fins al juliol, el PIRMI, que és de 420 euros de mitjana, es cobrava per transferència bancària però, per controlar el frau, la Generalitat va decidir canviar el sistema per un xec nominal. Segons Colet, tots els talons estan enviats i més de la meitat ja s'han cobrat. El taló es fa arribar al domicili del beneficiari amb un màxim de dues visites. Si no hi és, es retorna. El canvi de sistema ha provocat queixes.

Un altre canvi que va introduir la Generalitat va ser que només poden rebre aquesta renda les persones que acreditin una residència continuada de dos anys com a mínim a Catalunya, en comptes de l'any que es requeria fins ara.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut