Londres

Un noi de 26 anys mor pels disturbis de Londres presumptament pels trets de la policia

Els tres dies de violència extrema a Londres i a les principals ciutats del Regne Unit ja s'ha cobrat la primera víctima mortal. Scotland Yard ha confirmat la mort d'un noi de 26 anys a conseqüència de les ferides de bala presumptament pels trets de la policia que va rebre la matinada passada durant els enfrontaments al barri de Croydon, a la capital.

Actualitzat
Els aldarulls a Londres han fet la primera víctima mortal. Segona Scotland Yard, un home de 26 anys ha mort a conseqüència de les ferides de bala rebudes de matinada suposadament pels trets disparats per la policia durant els aldarulls al barri londinenc de Croydon.

La informació d'aquesta primera víctima mortal ha arribat poc després de la compareixença que ha fet el primer ministre britànic, David Cameron, davant dels mitjans de comunicació per anunciar que el gabinet de crisi del seu govern ampliarà de 6.000 a 16.000 els policies que patrullaran pels carrers de Londres. Cameron reconegut que calia "una acció més ferma de la policia" i que, per tant, faran "el que calgui per restablir l'ordre" i ha confirmat la detenció d'almenys 450 persones des de dissabte.

Els aldarulls van més enllà de Londres

Els enfrontaments entre grups de joves i la policia s'han repetit per tercera nit consecutiva a Londres. El barri on van començar els incidents, Tottenham, es manté de moment tranquil, però la violència i els saquejos s'han estès a altres zones com Hackney, a l'est de la ciutat, Peckam i Lewisham, al sud. La violència, però, ja va més enllà de la capital i ha arribat a les principals ciutats com Manchester, Liverpool, Birmingham o Bristol, on s'han repetit els incendis de vehicles i d'edificis i els saquejos de comerços.

La mort de Mark Duggan

Tot va començar dissabte passat al barri deprimit de Tottenham, al nord de Londres, després d'una manifestació pacífica de familiars i veïns que demanaven explicacions a la policia per la mort de Mark Duggan en un tiroteig amb agents.

La protesta va degenerar en greus aldarulls que s'han estès per tot el Regne Unit. Al darrere dels desordres també hi ha la crisi econòmica, amb la retallada als serveis públics, l'elevada taxa de desocupació i les tensions racials, que es remunten a fa anys.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut