Barcelona

El Banc Central Europeu decideix tornar a comprar deute sobirà per evitar un dilluns negre

El Banc Central Europeu intervindrà de forma decisiva en els mercats per fer front a la crisi del deute. Així ho ha decidit el consell de govern de l'entitat, que s'ha reunit aquest diumenge a la tarda. La trobada ha acabat amb el compromís del BCE de comprar deute sobirà de les economies de l'eurozona, tot i que sense precisar de quins països. La decisió de l'autoritat monetària europea ha estat rebuda de manera positiva per l'FMI i pels països del G-7. Totes dues institucions han donat el seu suport a Espanya i Itàlia pels plans d'ajustament.

Actualitzat
L'organisme que dirigeix Jean-Claude Trichet vol evitar, amb la compra de deute italià i espanyol, l'expansió de la crisi del deute a la zona euro. De fet, moltes veus ja havien reclamat al BCE que actués i ràpid per tornar la calma als mercats. Ahir, i després d'una reunió d'urgència, va decidir intervenir anunciant que comprarà bons espanyols i italians.

Alhora, en el mateix comunicat el BCE aplaudeix els anuncis d'Espanya i Itàlia d'impulsar noves mesures de política fiscal i estructural per reactivar l'economia i la creació d'ocupació, demanant-los, però, celeritat a l'hora d'aplicar les reformes.

La del Banc Central és una més de les nombroses reunions d'urgència al més alt nivell que s'han fet aquest cap de setmana per avaluar les pujades de les primes de risc i les conseqüències de la rebaixa del deute dels Estats Units. Contactes a escala mundial i a corre-cuita per aconseguir frenar o disminuir l'impacte que, amb tota probabilitat, tindrà aquest dilluns en l'obertura dels mercats.

També el G-7

Per la seva banda, el G-7 -format per Alemanya, el Canadà, els Estats Units, França, Itàlia, el Japó i el Regne Unit- també s'ha mostrat decidit a portar a terme mesures coordinades per assegurar la liquiditat i donar suport al funcionament dels mercats financers, l'estabilitat i el creixement econòmic.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut