Washington

Els EUA s'acosten a l'abisme de la suspensió de pagaments amb una nova votació fallida al Senat

Els Estats Units s'acosten a l'abisme de la suspensió de pagaments. La sensació general és que hi haurà acord "in extremis", però dia rere dia, votació rere votació, demòcrates i republicans s'entesten a no posar-se d'acord per augmentar el sostre d'endeutament per finançar el país. De nou, una votació al Senat ha tombat el que semblava un principi d'acord. I cada cop queden menys hores pel 2 d'agost, data límit per salvar les finances de la Casa Blanca. Unes finances que estan sota mínims, fins al punt que una empresa com Apple disposa de més diners en líquid -76.000 milions de dòlars- que el tresor nord-americà, que en té 74.000.

Actualitzat
Als Estats Units, demòcrates i republicans continuen mostrant-se incapaços de posar-se d'acord per elevar el límit del deute del país i evitar la fallida de l'administració.

Aquesta matinada de dissabte, i a només quatre dies de la data límit per tancar un pacte, la Cambra de Representants ha aprovat la proposta del partit republicà per reduir el dèficit i elevar el deute nacional. No ha servit de res, perquè els demòcrates, que tenen majoria al Senat, hi han votat en contra i la proposta no ha prosperat.

Hores abans d'aquesta votació, el president Barack Obama ha advertit republicans i demòcrates que s'acaba el temps per evitar que els Estats Units entrin en fallida. En una compareixença a la Casa Blanca, n'ha reclamat una solució no partidista.

S'espera, doncs, un cap de setmana d'intenses negociacions abans de la data límit del 2 d'agost.

Menys "cash" que Apple

Per fer-se una idea de la magnitud del problema que té el govern nord-americà, diversos mitjans del país es fan ressò d'una dada sorprenent: en aquests moments, Apple té més diners que el govern dels Estats Units.

La companyia fundada per Steve Jobs disposa ara mateix de 76.000 milions de dòlars, mentre que el tresor nord-americà en té 74.000.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut