Barcelona

Felip Puig vol estendre les patrulles policials més enllà de Barcelona

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha explicat que està previst estendre les patrulles conjuntes de Mossos d'Esquadra i Policia Local al metro més enllà de l'àrea estricta de la ciutat de Barcelona. Aquesta setmana, la Guàrdia Urbana i els Mossos han començat a patrullar uniformats i de forma coordinada pel subsòl de Barcelona, amb la finalitat de dissuadir els carteristes i donar confiança als usuaris del metro. Puig, en una visita a Lloret de Mar, ha explicat que aquesta coordinació entre els cossos dels Mossos i la Guàrdia Urbana forma part de la "nova etapa de col·laboració institucional" entre el govern i l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat
Puig ha expressat la seva voluntat de "no circumscriure només a la ciutat de Barcelona" aquesta col·laboració policial sinó "estendre-la a tota la xarxa del metro" a l'àrea metropolitana.

El conseller d'Interior ho ha dit després que la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra van començar a patrullar a Barcelona als passadissos del metro. L'objectiu és combatre els carteristes i reduir el nombre de robatoris. Per tal d'aconseguir-ho s'han fixat quatre línies d'actuació: patrulles d'agents que fan un recorregut preestablert, patrulles dirigides que van als llocs on calen de manera puntual, agents fixos a les sis principals estacions (Sants, Passeig de Gràcia, Espanya, Catalunya, Diagonal i Sagrera) i patrulles de paisà.

Segons Puig, això és possible gràcies a la voluntat política i a la bona coordinació institucional entre la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, que vol que sigui una realitat també amb la resta d'ajuntaments de la zona metropolitana.

Felip Puig ha defensat la necessitat d'actuar i destinar més efectius policials per evitar furts i altres delictes, i més després que ha augmentat la percepció d'inseguretat entre els ciutadans durant els últims anys.
Anar al contingut