Barcelona

La Guàrdia Urbana patrulla al metro per combatre els carteristes

La lluita contra els carteristes al metro ha passat a ser la principal prioritat de l'Ajuntament de Barcelona. La Guàrdia Urbana se suma, des d'aquest dissabte, als Mossos en la vigilància de les estacions del metro i també hi podrà fer detencions. Formen part del nou operatiu de seguretat que, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra i els serveis de seguretat de TMB, vol reduir els furts al transport públic. Es reforça sobretot la vigilància a les estacions de la plaça d'Espanya, plaça de Catalunya, Diagonal, passeig de Gràcia, la Sagrera i Sants.

Actualitzat
La primera junta de seguretat de Barcelona que presideix l'alcalde Xavier Trias ha decidit que s'ha d'actuar ràpidament contra la delinqüència per rebaixar l'índex de victimització dels barcelonins, que ja arriba al 24%. Tan ràpidament que aquest mateix dissabte la Guàrdia Urbana ja patrulla pel metro de Barcelona.

És la principal novetat de l'operatiu "Xarxa", amb què Ajuntament i Generalitat pretenen contrarestar l'augment de furts al metro, un 3% l'últim semestre respecte de l'any anterior.

El doble de mossos


La Junta Local de Seguretat de Barcelona, l'òrgan col·legiat de col·laboració i coordinació dels diversos cossos de policia i altres serveis de seguretat que operen a la ciutat, ha decidit també duplicar el nombre de mossos que actualment patrullen sota terra. Ara van majoritàriament de paisà, i se n'incorporaran 90 més uniformats. De manera conjunta es planificaran jornades, horaris i distribució d'efectius per andanes, estacions i combois.

Dia a dia s'aniran avaluant les zones més conflictives per distribuir agents i els mossos faran patrullatges especialment intensos als sis intercanviadors de la xarxa de transport públic de Barcelona. En aquests casos, amb l'ajuda d'efectius de la brigada mòbil o fins i tot d'agents de trànsit.

Segon objectiu: el "top manta"

Tot aquest dispositiu es reavaluarà a l'octubre. Aquest divendres també s'ha decidit intensificar la lluita contra la venda ambulant a la ciutat. En aquests casos hi haurà patrulles conjuntes i tant l'alcalde Trias com Felip Puig han fet una crida a la ciutadania a no comprar objectes al "top manta".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut