Barcelona

La mort de Sentís posa de dol les lletres i la política

Les reaccions a la mort del periodista i escriptor Carles Sentís no s'han fet esperar, especialment des del món polític. Des de diferents àmbits se n'ha destacat la trajectòria i el compromís amb el país i amb els seus lectors, a qui va descriure molts dels fets cabdals del segle XX. També la seva vessant política, especialment el seu paper durant la transició espanyola i en el retorn del president Tarradellas a Catalunya.

Actualitzat
El president català, Artur Mas, ha destacat, a través d'un comunicat institucional, la trajectòria de Carles Sentís, que "recorre totes les complexitats i contradiccions del segle XX", i ha recordat que va prestar "un bon servei ajudant al restabliment de la democràcia i la Generalitat".

En el mateix sentit s'han expressat els seus antecessors al càrrec. José Montilla avala la "dilatada trajectòria professional" i el "compromís" de Sentís amb Catalunya, situant la seva participació en el retorn del president Tarradellas a Catalunya com la prova més rellevant d'aquest compromís.

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha evocat el mestratge i la humanitat del periodista per damunt de les diferències polítiques que els havien separat temps enrere, quan l'un liderava CiU i l'altre, UDC a Catalunya. Pujol l'ha definit com un gran periodista i escriptor i ha destacat que la societat "ha viscut a través seu tot el segle XX".

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha manifestat el seu condol per la mort del periodista i ha subratllat que "més que deixar-nos una persona gran, avui ens ha deixat una gran persona entregada al periodisme de Catalunya i de referència, molt compromesa amb el nostre país".

El PSC n'ha lamentat el decés a través de la portaveu i diputada al Parlament Laia Bonet, i n'ha destacat la trajectòria "sempre al servei del país des de totes les responsabilitats".

Ciutadans també n'han lamentat la pèrdua a través d'un comunicat i n'han destacat el compromís social com a periodista al llarg de la seva trajectòria.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut