Nàpols

Óscar Sánchez podria quedar en llibertat la setmana que ve

Óscar Sánchez, el veí de Montgat que és en una presó de Nàpols després de ser considerat erròniament un capo mafiós, podria quedar en llibertat la setmana que ve si la jutge aprova la petició d'excarceració. TV3 ha pogut parlar amb l'advocat que li porta la defensa i que aquest divendres l'ha visitat a la presó. La justícia té cinc dies per pronunciar-se i el lletrat confia que el seu client podrà sortir en llibertat aviat. Segons els familiars i veïns d'Óscar Sánchez i l'ambaixada espanyola, està empresonat per error, perquè la justícia italiana l'hauria confós amb un capo del narcotràfic.

Actualitzat
L'advocat d'Óscar Sánchez, Fabio Salcina, ha explicat a TV3 que el seu client no serà jutjat pel segon cas que li imputava la justícia italiana com a narcotraficant i cap d'un clan de la Camorra napolitana. Salcina ha anat aquest divendres als jutjats a entregar més documentació que acredita la innocència del seu client i s'ha assabentat d'aquesta novetat.

La jutge ha arxivat el segon cas pendent d'Óscar Sánchez i ara analitzarà la nova documentació i la petició d'excarceració que ha fet l'advocat pel primer cas, que el va condemnar a 14 anys de presó. TV3 ha pogut parlar amb l'advocat, que assegura que la setmana que ve se sabrà si Sánchez queda en llibertat.

En una de les presons més perilloses

A Montgat, els membres de la plataforma en suport d'Óscar Sánchez i tots els veïns del poble esperaven les notícies que arriben aquest 15 de juliol de Nàpols. Estan pendents de la decisió que ha pres la jutge i preocupats també per la salut de l'home, que no ho ha passat bé, tot i les nombroses cartes de suport que ha rebut a la presó.

Óscar Sánchez viu en una cel·la compartida d'una de les presons de Nàpols més perilloses. L'advocat l'ha visitat i li ha pogut explicar les novetats del seu cas.

No obstant, si finalment la justícia italiana el deixés en llibertat, no se sap si s'hauria de quedar uns dies a Itàlia o podria tornar a casa de seguida.

El cas d'Óscar Sánchez va donar un tomb en favor seu després que va saber-se que un narco uruguaià hauria suplantat la seva identitat per cometre els delictes pels quals l'han empresonat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut