Roma

Un narco uruguaià hauria suplantat la identitat al veí de Montgat empresonat a Itàlia

La policia estatal ha localitzat en una presó de Las Palmas un narcotraficant d'origen sud-americà, Marcelo Roberto Marín Iannandrea, com la persona que hauria suplantat la identitat d'Óscar Sánchez, un veí de Montgat, que està empresonat a Itàlia. Óscar Sánchez, de capacitats intel·lectuals limitades, va ser detingut i extradit a Itàlia, on el van condemnar a 14 anys de presó per narcotràfic i on fa un any que està empresonat. Ell sempre ha mantingut la seva innocència i el seu entorn mai va donar cap crèdit a les acusacions i, des de l'inici, va apuntar cap a una suplantació d'identitat. L'aparició del possible veritable delinqüent gràcies a la tasca de la policia serà clau per aconseguir que l'absolguin.

Actualitzat
La pressió dels veïns de Montgat, al Maresme, pot forçar que el cas d'Óscar Sánchez faci un tomb definitiu. Les seves reivindicacions han aconseguit que l'ambaixada espanyola a Itàlia demani a la policia que busqui noves proves.

Els agents han pogut localitzar un testimoni clau: la persona que acompanyava el "capo" quan els carabinieris els van identificar en un control. Va ser llavors quan el mafiós hauria mostrat el DNI robat a l'Óscar. A aquest testimoni "se li van mostrar diverses fotografies" i també la de l'Óscar, i "va dir que aquesta no era la persona que l'acompanyava", ha explicat Antonio Navarro, portaveu de la Policia Nacional.

L'autèntic delinqüent seria Marcelo Roberto Marín Iannadrea, de nacionalita uruguiana. La policia espanyola l'ha localitzat en una presó de las Palmas. Marcelo Roberto Marín Iannadrea va robar la identitat d'Óscar Sánchez i amb el seu DNI hauria donat d'alta una línia de telèfon, s'hauria registrat en un hotel i hauria mogut cocaïna sota l'abric de la identitat sostreta.

La confusió amb la documentació va fer que al juliol del 2010 la Guàrdia Civil va detenir l'Óscar Sánchez a Montgat. El van acusar de col·laborar amb un important clan de la Camorra napolitana fent d'enllaç amb el narcotràfic provinent de l'Amèrica llatina. La justícia italiana el va condemnar a 14 anys i en fa un que és a presó.

La policia també ha demostrat que, en el moment dels delictes, l'Óscar treballanva en un túnel de rentat de cotxes de Montgat, fet que la seva defensa sempre havia mantingut. Així ho demostra un contracte de treball i la versió del propietari. Amb les noves proves, la defensa pot demanar la revisió del judici. La plataforma que li dóna suport demana celeritat perquè tem per la seva vida.

L'Óscar encara té un altre judici pendent a Itàlia per vinculació mafiosa pel qual el podrien condemnar a quinze anys més.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut