Londres

El Parlament britànic convida Murdoch a explicar-se davant d'un comitè

Rupert Murdoch ha estat cridat per comparèixer davant un comitè parlamentari britànic que examina els mitjans per fer front a preguntes sobre les acusacions d'escoltes telefòniques il·legals dutes a terme per professionals dels seus mitjans.

Actualitzat
El parlamentari Tom Watson, que s'ocupa de la comissió de Cultura, Mitjans i Esports, ha anunciat en declaracions a una emissora de ràdio de la BBC que el comitè vol fer diverses preguntes tant al propietari de News Corp com al seu fill James i també a l'executiva Rebeca Brooks, que ha dirigit el diari "News of the world" fins al seu tancament i que és l'única persona que manté un lloc de treball al grup, ja que el tancament del mitjà decidit per Murdoch ha significat que prop de dos-cents periodistes s'han quedat al carrer.

Com Watson ha reconegut, es tracta d'una invitació formal que els tres podrien rebutjar, però sigui com sigui l'assumpte ja ha arribat, d'aquesta manera, a la seu parlamentària.

Desgast polític

L'afer ha suscitat un debat deontològic sobre la manera com els periodistes obtenen informació, en aquest cas amb escoltes telefòniques il·legals i l'ajuda d'empreses de detectius privats. Sembla que s'haurien fet escoltes a familiars de les víctimes dels atemptats del 7 de juny i l'espionatge periodístic hauria arribat fins al número 10 de Downing Street i al palau de Buckingham.

Però també té un vessant polític perquè un dels màxims responsables d'aquest grup havia estat escollit pel nou primer ministre, el conservador David Cameron, com al seu cap de comunicació. L'escàndol el va obligar a dimitir però la relació de Cameron amb aquest entorn encara esquitxa la seva imatge. De fet, Andy Coulson es troba en llibertat sota fiança després de ser detingut i interrogat per la policia.

Per això caldrà veure si Murdoch està disposat a respondre a les preguntes d'un comitè parlamentari però també caldrà observar si conservadors i laboristes converteixen aquest assumpte en un motiu de confrontació política i desgast del cap de  l'executiu britànic.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut