Washington

Moody's revisa el deute dels Estats Units per una possible rebaixa de la seva qualificació

L'agència de qualificació de riscos Moody's ha anunciat que revisarà el deute dels Estats Units per una possible modificació a la baixa. Moody's creu que Washington pot perdre la màxima qualificació creditícia que té ara, Aaa, si no s'aconsegueix un acord entre republicans i demòcrates per augmentar el sostre d'endeutament i evitar que el país faci suspensió de pagaments.

Actualitzat
Les agències de qualificació de deute han posat la vista ara en els Estats Units, considerada de les economies més solvents. Moody's ha anunciat aquest dimecres a la nit que col·loca en revisió el deute del país que presideix Barack Obama i amenaça de rebaixar-ne la qualificació creditícia.

Els Estats Units podrien perdre la qualificació Aaa, la millor possible, si republicans i demòcrates no arriben a una entesa que permeti elevar el sostre d'endeutament i evitar que el país faci suspensió de pagaments. Les negociacions entre els dos partits són tenses i fa temps que s'allarguen. Obama assegura que els Estats Units no deixaran de pagar els seus deutes però les agències de qualificació ja estan posant pressió a les converses.

Si Moody's rebaixa la nota dels Estats Units a Aa, seria encara una valoració positiva del deute nord-americà, tot i que la rebaixa podria afectar els mercats internacionals.
Anar al contingut