Washington

Obama assegura que "els Estats Units no deixaran de pagar els seus deutes"

Als Estats Units, demòcrates i republicans miren d'arribar a un acord sobre un possible augment del sostre d'endeutament i evitar que el país faci suspensió de pagaments. L'oposició republicana, que té majoria a la Cambra de Representants, no accepta apujar els impostos com proposa Obama per tal de rebaixar el dèficit en 4.000 milions de dòlars en 10 anys. Una mesura que també aniria acompanyada de retallades als programes socials. Per això, l'única solució que veuen ara mateix els demòcrates per poder complir els compromisos financers del país és augmentar el límit legal d'endeutament actual de 10,2 bilions de dòlars fins a 14,3 bilions. Obama diu que confia que s'arribarà un acord.

Actualitzat
El president dels Estats Units ha assegurat que el seu país "mai ha deixat ni deixarà de pagar els seus deutes", i ha instat republicans i demòcrates que acceptin el preu polític d'un acord sobre la reducció del dèficit.

En una roda de premsa a la Casa Blanca, Obama ha dit que es reunirà "cada dia mentre sigui necessari" amb els dirigents del Congrés fins que es trobi una solució en el debat sobre la reducció del dèficit i l'augment del sostre del deute del país, xifrat en 14,29 bilions de dòlars.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut