Londres

Els rotatius sensacionalistes de Murdoch haurien punxat telèfons de víctimes del 7-J al Regne Unit

L'escàndol pel cas d'escoltes il·legals que hauria fet el rotatiu sensacionalista "News of the World", propietat del magnat de la comunicació Rupert Murdoch, creix al Regne Unit. Scotland Yard fa mesos que investiga les suposades escoltes telefòniques a famosos que hauria fet el tabloide, però ara s'ha sabut que també n'haurien estat objecte els familiars de les víctimes dels atemptats del 7-J a Londres. El pare d'un jove de 22 anys que va morir en els atacs terroristes als mitjans de transport públics el 2005 ha explicat a la BBC que les forces de l'ordre l'han informat que el seu nom figurava en una llista de possibles víctimes d'aquestes escoltes il·legals. El cas ha arribat a la Cambra dels Comuns i Cameron s'ha compromès a obrir una investigació.

Actualitzat
Les noves revelacions que han sortit a la llum sobre les escoltes telefòniques il·legals dutes a terme pel tabloide sensacionalista "News of the World", apunten que familiars de les víctimes dels atemptats del 7-J a Londres també haurien estat espiats.

Els investigadors britànics n'han informat diverses famílies -entre les quals Graham Foulkesm pare del jove David, de 22 anys- que el seu telèfon hauria pogut ser intervingut. Això donaria una nova dimensió al cas, després que ja es va saber que el rotatiu propietat del magnat de la comunicació Rupert Murdoch va punxar els telèfons dels pares d'unes nenes assassinades al sud d'Anglaterra el 2002.

Murdoch qualifica de "deplorables" les acusacions d'escoltes telefòniques

El president del conglomerat de mitjans News Corporation, el magnat australià Rupert Murdoch, ha replicat que les acusacions d'escoltes telefòniques i pagaments a la policia contra la seva empresa són "deplorables" i "inacceptables".

En els seus primers comentaris públics sobre l'escàndol, Murdoch ha dit que l'editora de la publicació en el moment de les escoltes, Rebekah Brooks, es mantindria en la direcció de News International, una de les branques del gegant mediàtic, tot i les peticions de molts polítics que sigui destituïda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut