Madrid

Rubalcaba anuncia que abandona el govern per dedicar-se a la candidatura del PSOE

Alfredo Pérez Rubalcaba ha fet l'anunci que tothom esperava des que es va anunciar que ell seria el candidat següent del PSOE: abandona l'executiu espanyol i, per tant, els seus càrrecs de ministre de l'Interior i de vicepresident i portaveu. La incògnita continua sent qui serà el seu successor o successors en els càrrecs. Rubalcaba tampoc ha volgut respondre si la seva marxa podia significar un avançament electoral. Tot plegat, ha dit, és competència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero.

Actualitzat
Malgrat deixar l'executiu, Rubalcaba ha admès que "no existeix cap incompatibilitat legal ni política entre formar part del govern i la candidatura d'un partit", però ha recordat que, en el seu cas, ja havia dit que abandonaria l'executiu "en el moment en què sentís" que el seu "compromís com a candidat" li "dificultés" la tasca al govern espanyol.

Així doncs, Rubalcaba creu que "aquest moment ha arribat" perquè, tal com ha dit, a partir d'ara no estarà en condicions de "dedicar al govern tot l'esforç que exigeix".

L'encara vicepresident ha volgut deixar clar que la seva renúncia no té cap relació amb les reiterades demandes del PP reclamant la seva dimissió. El motiu és que la seva feina actual "no és compatible amb el càrrec" que demà acceptarà, referint-se al comitè federal del PSOE en què serà proclamat oficialment candidat a les eleccions generals.

Rubalcaba s'ha acomiadat de la sala de premsa de La Moncloa amb paraules d'agraïment als professionals dels mitjans, als quals ha demanat comprensió per "tantes vegades que he fet de frontó".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut