Washington

La borsa de Lisboa cau més d'un 3% per la rebaixa de Moody's del bo portuguès

Les borses europees han obert i tancat la sessió a la baixa aquest dimecres després que l'agència Moody's ha retallat la qualificació creditícia de Portugal. La retallada de la solvència financera lusitana per part de l'agència de qualificació ha provocat un fort descens de la borsa lisboeta, que ha tancat amb una caiguda superior al 3%, i ha disparat de nou els interessos del deute de Portugal. Aquí, l'índex Ibex 35 ha perdut els 10.300 punts arrossegat per la banca. El regulador del mercat ha suspès cautelarment la cotització de les accions d'Amadeus.

Actualitzat
La borsa de Lisboa ha viscut aquest dimecres un dia negre i ha tancat la sessió amb pèrdues superiors al 3%. Els mercats reaccionaven d'aquesta manera a la rebaixa de quatre graons de Moody's al bo portuguès fins al nivell del bo porqueria davant el "creixent risc" que el país incompleixi la seva reducció del dèficit i hagi de demanar més ajuda. Les primeres hores de la sessió, amb números vermells i caigudes del 2,7%, no portaven bones sensacions i finalment la borsa de Lisboa ha tancat en els 7.126 punts. Les pèrdues més fortes s'han registrat en el sector financer.

Paral·lelament, els interessos del deute portuguès en el mercat secundari s'han disparat després de la seva recuperació de la setmana passada, quan la incertesa sobre Grècia va exercir una gran pressió sobre els títols lusitans fins que el Parlament hel·lènic va aprovar un nou pla d'ajustos econòmics. El bo portuguès a dos anys ha resultat el més castigat, amb una pujada de més de 150 punts bàsics a primera hora del matí que va portar el seu interès de nou per sobre del 14,5%.

Contagi a les borses europees


La situació de Portugal ha contagiat també els parquets europeus, que han tancat amb números vermells tot i que amb pèrdues menys accentuades que les de la borsa lisboeta.

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex-35, ha tancat amb pèrdues de l'1,22% amb un càstig important al sector bancari. Mentrestant, la borsa de Londres ha acabat la sessió amb un retrocés del 0,35% i la de París ha perdut el 0,44%. El parquet amb una caiguda més lleugera ha estat el de Frankfurt, que ha registrat pèrdues del 0,11%.

Anar al contingut