Washington

Moody's rebaixa el deute portuguès al nivell del bo porqueria pel risc d'un segon rescat

Nova bufetada als plans d'ajust econòmic d'un país europeu, en aquest cas, Portugal. L'agència de qualificació creditícia Moody's ha rebaixat el ràting del deute portuguès quatre esgraons, i l'ha situat al nivell dels anomenats bons porqueria. Moodys considera que el risc que el govern de Portugal hagi de recórrer a un segon rescat cada dia creix més. A més, l'agència posa en dubte que el creixement de l'economia portuguesa permeti complir els objectius de reducció del dèficit.

Actualitzat
L'agència pronostica que Portugal necessitarà una segona injecció de capital abans de poder tornar als mercats i adverteix que podria haver d'intervenir el sector privat. A més, s'hi afegeixen els dubtes sobre si el país serà capaç de demanar diners als mercats financers a uns interessos sostenibles.

En aquest context, Moody's és reticent sobre la capacitat de l'economia portuguesa per assolir els seus objectius de reducció del dèficit i d'estabilització del deute acordat amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional a canvi del seu rescat.
Anar al contingut