Alberto Fernández Díaz en una imatge d'arxiu
Fernández Díaz considera que l'ajuntament de Barcelona i la Diputació també han de fer sacrificis.
Barcelona

El PP recorre al Constitucional per recuperar el novè regidor a Barcelona

Els populars pretenen obtenir per aquesta via una resposta ràpida, però paral·lelament han presentat un altre recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Aquest dimarts el TSJC donava la raó al PP sobre uns vots anul·lats en les eleccions municipals del 22 de maig. Aquesta decisió els va donar el novè regidor. Aquest dijous, però, el Tribunal va rectificar i el regidor va tornar a mans de CiU.

Actualitzat
El repartiment de regidors entre el Partit Popular i Convergència i Unió després de les eleccions municipals del 22 de maig s'està convertint en un culebrot.

El recompte inicial va atorgar al PP vuit regidors i quinze a CiU.

Els populars van presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra l'anul·lació d'uns vots que tenien senyals escrits i que els donaven el nové regidor. Van argumentar que amb la recent reforma de la llei electoral aquests vots havien de ser vàlids.

La setmana començava bé pels populars: el Tribunal els donava la raó.

Però només dos dies després un "acte d'aclariment" dels magistrats tornava a canviar el color d'aquest escó.

El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, anunciava al Twitter que CiU recuperava amb aquest darrer pronunciament el quinzè regidor. El mateix Trias apuntava que el Tribunal va validar també algunes paperetes que el PP no havia impugnat i que això donava la volta a la situació.

La portaveu popular a Barcelona, Maria Àngels Esteller, ha confirmat aquest divendres que el partit ha decidit actuar en dos fronts: presentant recurs al Constitucional, per agilitzar la resposta, i al mateix TSJC, perquè els aclareixi el canvi de criteri.

El Constitucional  s'haurà de pronunciar en un termini de 15 dies. Malgrat l'embolic judicial, està previst que l'Ajuntament es constitueixi el pròxim 1 de juliol.










Anar al contingut