Barcelona

El TSJC dicta una interlocutòria d'aclariment i restitueix el 15è regidor a CiU a Barcelona

CiU recupera el 15è regidor a Barcelona. Ho ha anunciat al seu compte de Twitter el futur alcalde de la capital catalana, Xavier Trias. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una interlocutòria d'aclariment en què invalida tres vots del PP. Així, la federació nacionalista obté el 15è regidor a Barcelona i la formació d'Alberto Fernández Díaz torna a tenir 8 regidors.

Actualitzat
L'atribució de regidors a l'Ajuntament de Barcelona torna a ser la mateixa que després del recompte de vots posterior a les eleccions del 22 de maig: CiU recupera el 15è regidor i el PP es queda amb 8. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una interlocutòria d'aclariment en què invalida tres vots al PP, tres vots que eren necessaris perquè els populars obtinguessin el novè regidor a la capital catalana.

La rectificació del TSJC l'ha anunciat al seu compte de Twitter el futur alcalde de la capital catalana, Xavier Trias. I ha provocat ja la reacció de la formació d'Alberto Fernández Díaz. Els populars han explicat que demanaran més explicacions al tribunal.

La interlocutòria d'aclariment del TSJC arriba tot just una setmana abans que es faci la constitució de l'ajuntament de la capital catalana, l'1 de juliol, i tot just dos dies després que el tribunal va resoldre a favor del PP el recurs que el partit va presentar després dels comicis del maig passat.

El PPC va presentar un recurs el 6 de juny perquè li fossin comptabilitzats alguns vots que s'havien anul·lat perquè tenien un petit traç de bolígraf. El TSJC va donar validesa a 57 de les 66 paperetes que el PP va considerar que s'havien de comptabilitzar. Els populars en necessitaven 56 per obtenir el novè regidor però ara, amb la interlocutòria d'aclariment, el TSJC invalida tres paperetes, cosa que fa que els populars es quedin a dos vots d'obtenir el novè regidor.

CiU va anunciar dimarts que preparava un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, una mesura que ja no serà necessària amb l'aclariment del TSJC.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut