Los Angeles

Mor als 83 anys l'actor Peter Falk, conegut pel seu paper de detectiu Colombo

Ha mort a Los Angeles l'actor Peter Falk, conegut pel seu paper de detectiu Colombo a la sèrie de televisió del mateix nom. Falk tenia 83 anys. No s'han donat a conèixer les causes de la mort, però Falk tenia demència senil des de feia anys. Amb la seva veu rogallosa, la seva gavardina arrugada i un aire despistat que amagava uns grans dots per a la deducció, l'inspector Colombo es va convertir a partir de principis dels anys setanta en un dels detectius més famosos de la petita pantalla.

Actualitzat
Peter Falk, nascut a Nova York, va guanyar quatre Emmys per la seva interpretació del detectiu Colombo i un parell de candidatures als Oscars, els anys 1961 i 1962, pels papers d'actor secundari a les pel·lícules "Un gàngster per a un miracle" i "El sindicat del crim".

L'any 1975 va arribar el seu moment de màxima popularitat. Falk era un dels actors més ben pagats als Estats Units. El seu paper de Colombo també li va proporcionar el reconeixement de cinc premis Emmys i un Globus d'Or, l'any 1973.

Però Falk també va triomfar a la gran pantalla a les pel·lícules "El sindicat del crim" i "Un gàngster per a un miracle", de Frank Capra. També serà recordat per dues interpretacions que va fer l'any 1987: "La princesa promesa", on fa d'avi que narra el conte al nét, que interpreta Fred Savage, o el "El cel sobre Berlín", de Wim Wenders. El seu últim paper al cinema va ser el d'un capellà a "American Cowslip", l'any 2009.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut