Barcelona

El PP aconsegueix el novè regidor a l'Ajuntament de Barcelona en detriment de CiU

El recurs presentat contra el recompte electoral a l'Ajuntament de Barcelona ha tingut els resultats esperats pel Partit Popular de Catalunya, que ha aconseguir el novè regidor al consistori en detriment del quinzè de CiU. Als populars els faltaven 56 vots per obtenir el novè regidor i va decidir esgotar totes les vies després que la junta electoral central (JEC) va desestimar una part de la seva reclamació sobre els vots nuls que aquesta formació considerava vàlids. La decisió va comportar que s'ajornés la constitució del nou govern municipal fins a l'1 de juliol. Ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya els dóna la raó.

Actualitzat
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) s'ha pronunciat a favor del recurs que va presentar el Partit Popular de Catalunya sobre uns vots anul·lats en les eleccions del 22-M, i ha aconseguit un novè regidor a l'Ajuntament de Barcelona en detriment de CiU, que es queda amb catorze.

El PPC va presentar un recurs el 6 de juny passat perquè li fossin comptabilitzats alguns vots a Barcelona que li atorgarien un novè regidor. En concret, la nit electoral el PP es va quedar a 113 vots d'arrabassar un regidor a CiU. L'escrutini definitiu va reduir la distància a 56 vots. El recurs dels populars es basava en el fet que s'havien anul·lat vots amb un petit traç de bolígraf, mentre que en altres taules s'havien donat per vàlids.

El Tribunal Superior havia de donar validesa a un mínim de 56 paperetes de les 66 que el PP va considerar que s'havien de comptabilitzar, i n'ha aprovat 57, una decisió que no altera les majories a l'Ajuntament de Barcelona. Convergència i Unió es queda amb 14 regidors, el PSC amb 11, el PP amb 9, Iniciativa amb 5 i Esquerra amb 2.

Recurs d'empara de CiU

Convergència i Unió, per la seva banda, ha anunciat que presentaran un recurs d'empara davant del Tribunal Constitucional perquè consideren que la doctrina del mateix alt tribunal i de la Junta Electoral els és favorable. Fonts de la Federació Nacionalista han explicat que el Constitucional té un termini concret de temps per fixar la posició i que l'agost que ve hi podria haver una decisió.

El recurs de Convergència i Unió no aturarà el procés de constitució del nou ajuntament, que es farà l'1 de juliol. El recurs del PP va impedir que el consistori es constituís amb la resta d'ajuntaments l'11 de juny passat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut