València

Camps no veu perillar la seva majoria absoluta malgrat una legislatura marcada pel "cas Gürtel"

La política valenciana arriba a les eleccions, en aquesta comunitat tant municipals com autonòmiques, associada a les convulsions provocades pel "cas Gürtel". El fet que hagi esquitxat el cercle del president Francisco Camps i a ell mateix no sembla haver afectat, ans al contrari, les seves expectatives de revalidar la majoria absoluta.

Actualitzat
La confecció de les llistes valencianes per a la cita electoral del 22 de maig ha generat més d'un maldecap al líder del PP, Mariano Rajoy, que ha hagut de consentir candidatures amb imputats i implicats en casos de corrupció perquè aquesta era la condició imposada pel seu cap de llista, un Francisco Camps també en el punt de mira.

Des de mitjans de la legislatura, no hi ha hagut a l'hemicicle valencià debat sense "Gürtel". Camps no ha deixat de considerar la seva implicació en la trama com un muntatge politic i mediàtic absurd i basat en tres vestits.

L'oposició no s'ha cansat de contextualitzar el cas i emmarcar-lo en una trama de finançament il·legal del Partit Popular.

El cas es va tancar en fals i Camps haurà de tornar al Palau de Justícia, on mesos enrere va protagonitzar una entrada triomfal, per enfrontar-se a un jurat popular, possiblement a la tardor. Ara s'investiga el perquè dels regals i un presumpte finançament il·legal del PP.

Mentrestant, el portaveu socialista, acusat pels populars de revelació de sumari, ja ha estat jutjat i absolt.

L'acció de govern d'aquesta legislatura també s'ha vist condicionada per la greu situació judicial del president.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut