El diputat Uriel Bertran, en un moment de la seva intervenció al Parlament
El diputat Uriel Bertran, en un moment de la seva intervenció al Parlament
Barcelona

Ciutadans i SI defensen esmenes a la totalitat als pressupostos mentre que Laporta facilita la tramitació dels comptes

Els integrants del Grup Mixt han defensat aquest dimecres a la tarda al Parlament de Catalunya les seves posicions respecte als pressupostos del govern pel 2011. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, han defensat les seves respectives esmenes a la totalitat, mentre que el diputat Joan Laporta ha anunciat que votarà per rebutjar aquestes i les altres esmenes a la totalitat que s'han presentat.

Actualitzat
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha defensat aquest dimecres a la tarda al Parlament la seva esmena a la totalitat als pressupostos presentats pel govern. Rivera s'ha mostrat partidari d'aprimar l'administració i ha qüestionat estructures pròpies d'un estat descentralitzat com ara les diputacions. Ha afegit que no creu que les televisions públiques de cada territori siguin compatibles amb la crisi actual. Ha tingut una pica-baralla amb el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, a qui ha acusat falta de respecte per dir que els seus plantejaments, a diferència dels de CiU, només van aconseguir el suport per tenir tres diputats.

De la seva banda, des del subgrup de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran ha defensat una esmena a la totalitat particular que ha consistit en uns comptes alternatius, com si Catalunya fos un estat independent. Bertran ha lamentat el que li sembla una "africanització dels pressupostos", ha criticat les retallades a Salut i Ensenyament i ha reclamat al govern que abandoni les aliances amb el PP i s'acosti a l'independentisme.

Finalment, el també integrant del Grup Mixt Joan Laporta s'ha mostrat disposat a votar a favor dels comptes i ha anunciat que votarà en contra de les esmenes a la totalitat presentades per PSC, ERC, ICV-EUiA, Ciutadans i Solidaritat. L'expresident del Barça, però, ha expressat la seva preocupació perquè els pressupostos incloguin menys inversió.


Anar al contingut