Imatge d'arxiu de cogombres
Imatge d'arxiu de cogombres (Foto: Reuters)
Alemanya

Alemanya aixeca l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets

Quan els morts per la infecció d'"E. coli" ja sumen 30, 29 dels quals a Alemanya i un a Suècia, i els afectats, 2.800, les autoritat sanitàries alemanyes han aixecat l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets crus. Les autoritats, però, mantenen la recomanació de no menjar llavors germinades, com brots de soja o de llegums, per evitar possibles contagis de la malaltia.

Actualitzat
Les autoritats sanitàries alemanyes han aixecat l'alerta contra el consum de cogombres, enciams i tomàquets crus, tot i que mantenen la recomanació de no menjar llavors germinades, segons publica l'edició digital del rotatiu Bild en veu, diuen, en fonts governamentals. I és que Alemanya considera que cada vegada són més ferms els indicis que relacionen el brot més agressiu de l'"E. coli" amb un productor de llavors germinades de l'estat federat del nord de la Baixa Saxònia.

En concret, les sospites se centren en una granja de cultiu biològic de Bienenbüttel, a Uelzen, on diverses treballadores van contraure la malaltia fa setmanes. Tanmateix, les anàlisis que s'han fet han donat sempre negatives. Tot i això, no descarta que el focus infecciós desaparegués sense deixar rastre després d'un primer brot inicial.

Després de l'anunci de les compensacions de la Unió Europea als agricultors, el govern espanyol renuncia a demandar Alemanya per la crisi comercial del cogombre, del qual han caigut en picat les vendes després d'acusar aquesta hortalissa en un principi de ser l'origen del brot.

Les alertes sobre el consum de productes frescos afecten de ple el sector hortofructícola, que en el cas català veu perillar les exportacions de fruita dolça quan està a punt de començar la campanya. Davant d'això, Berlín s'ha compromès a impulsar campanyes per millorar la imatge dels productes espanyols.

Mentrestant, l'"E. coli" ja ha provocat una trentena de morts, 29 dels quals a Alemanya i un a Suècia, i 2.800 afectats.
Anar al contingut