L'"E.coli" ha afectat unes 4.000 persones a França i Alemanya. (Foto: Reuters)
L'"E.coli" ha afectat unes 4.000 persones a França i Alemanya. (Foto: Reuters)
Berlín

Quatre morts més a Alemanya pel bacteri "E. coli" eleva les víctimes a 29

Quatre persones han mort en les últimes hores a Alemanya per l'"E. coli". Amb aquestes ja són 29 els ciutadans que han perdut la vida a conseqüència dels símptomes d'aquest bacteri. El govern d'Angela Merkel s'ha compromès a col·laborar amb una campanya de promoció de les hortalisses espanyoles per restablir la seva imatge, malmesa després que es va assenyalar els cogombres espanyols com a responsables del brot.

Actualitzat
El secretari d'Estat per a la Unió Europea, Diego López Garrido, ha anunciat el compromís del "govern alemany a
esforçar-se per recuperar el prestigi dels productes agrícoles espanyols mitjançant accions concretes de promoció que el govern espanyol ja està preparant".

Respecte a la possibilitat d'una demanda per danys i perjudicis de l'estat espanyol contra Alemanya, López Garrido ha assegurat que desconeixia que s'estigués fent cap pas en aquest sentit. No obstant això, el representant espanyol no ha volgut descartar possibles demandes d'institucions privades per danys i perjudicis contra la ciutat d'Hamburg, demandes que probablement es farien davant tribunals alemanys.

Les autoritats espanyoles són conscients de la importància de recuperar el mercat alemany, destinatari del 25% de les exportacions d'hortalisses espanyoles.


Anar al contingut