Benet Jané serà el primer alcalde els primers dos anys. (Foto: ACN)
Benet Jané serà el primer alcalde els primers dos anys. (Foto: ACN)
El Vendrell

CiU i PSC es reparteixen la legislatura al Vendrell

Convergència i PSC arriben a un acord per governar conjuntament al Vendrell. Amb el retorn de les negociacions, els dos partits es repartiran l'alcaldia de la legislatura. Benet Jané, alcalde en funcions, governarà els primers dos anys i Martí Carnicer els dos restants.

Actualitzat
Benet Jané (CiU) i Martí Carnicer (PSC) arriben a un acord, després d'una jornada de negociacions, per governar el municipi del Vendrell de forma conjunta. Els líders municipals dels dos grups es repartiran l'alcaldia en dos anys per a cadascun. El primer torn és per a Benet Jané actual alcalde en funcions i la resta de la legislatura la governarà Carnicer.

Malgrat que l'acord encara no ha estat perfilat, aquest divendres 10 de juny en roda de premsa, els grups oferiran els detalls del pacte de govern pel Vendrell.

Les negociacions han passat per molts alts i baixos, sobretot després de les declaracions de Jané que feia referència que seria alcalde malgrat haver d'obtenir el suport de Plataforma per Catalunya. A partir d'aquell moment i, entenent que tot estava fet, els socialistes van trencar les negociacions i per tornar al diàleg demanaven a l'alcaldable de CiU que modifiqués el discurs. Per la seva banda, Jané, aquest passat dimecres, rectificava i facilitava l'obertura de les negociacions.

Plataforma per Catalunya, que anunciava abans del 22-M que facilitaria la investidura del candidat de CiU, tot i que després de la rectificació i de les noves negociacions amb els socialistes va tirar marxa enrere.

Paral·lelament a la jornada de negociacions d'aquest dijous 8 de juny, el mateix conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, citava que tenia "claríssim" que CiU no podia governar amb els vots de PxC i, sobretot, després d'haver emprès les negociacions.

L'acord està obert a l'entrada en el govern dels altres dos grups amb representació, PP i Junts pel Vendrell. Per CiU i el PSC, un govern de 16 regidors de CiU, del PSC, del PP i de Junts és viable.


Anar al contingut