El Vendrell

CiU nega cap pacte de govern amb Plataforma al Vendrell, però n'accepta els vots en la investidura

L'endemà que Convergència i Unió al Vendrell assegurés que està disposada a arrabassar-li l'alcaldia al PSC, la força més votada, comptant amb els vots dels 5 regidors de Plataforma per Catalunya, el portaveu de la federació nacionalista al municipi, Jaume Domingo, ho ha matisat. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Domingo ha negat cap pacte o acord amb Plataforma. Ara bé, diuen que volen aconseguir l'alcaldia tot i que sigui gràcies als vots de la formació xenòfoba. Per l'alcaldable del PSC, Martí Carnicer, Plataforma tornarà a condicionar la política municipal.

Actualitzat
Jaume Domingo ha defensat la posició de CiU; és a dir, governar gràcies als vots de Plataforma per Catalunya. Això sí, ha matisat que no formaran govern amb aquesta formació. El portaveu de Convergència ha afegit que acceptar el seu suport és perfectament legítim en democràcia i que no són responsables que Plataforma els voti. "No hi ha cap pacte amb Plataforma. Se'ns diu que no acceptem els seus vots. Com es fa això en un plenari? No acceptant res?, quedant-nos a casa?", s'ha preguntat un enfadat Domingo, que ha manifestat que es tracta de "cinc vots lliures" que voten al ple.

Per la seva banda, el candidat del PSC, Martí Carnicer, ha lamentat en declaracions a Catalunya Ràdio que aquesta formació s'avingui a governar gràcies als vots de Plataforma, i més quan el PSC havia acceptat, fins i tot, compartir l'alcaldia, malgrat haver estat la força més votada. "Ara ja no serà un suport tàcit, sinó explícit, amb vots". En aquest sentit, ha manifestat: "L'únic que podem fer és lamentar-ho". I ha recordat que els socialistes han fet tot el possible per arribar a un acord, entre els quals la proposta de compartir l'alcaldia.

El convergent Benet Jané serà, doncs, l'alcalde del Vendrell, si CiU acaba, finalment, acceptant els vots de Plataforma per Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut