Els sindicats consideren que es nega l'ajuda a persones que no tenen cap altra via per aconseguir ingressos.
Els sindicats consideren que es nega l'ajuda a persones que no tenen cap altra via per aconseguir ingressos.
Madrid

La Generalitat endurirà les condicions per poder cobrar la renda mínima d'inserció

El govern català endurirà les condicions per poder cobrar la Renda Mínima d'Inserció, més coneguda com a PIRMI. En el cas dels estrangers, el temps de residència continuada haurà de ser de dos anys en comptes d'un com ara i mentre es rebi aquesta prestació, la persona haurà de quedar-se a Catalunya. Un altre dels canvis és que si es cobren ajudes complementàries, el còmput total no superi el salari mínim interprofessional, que és de 641 euros mensuals.

Actualitzat
La Generalitat també limita a cinc anys el temps màxim que es pot percebre la Renda Mínima d'Inserció, a excepció de les persones que tinguis més de 60 anys, que podran continuar cobrant l'ajuda fins a fer-ne 65 anys. També es podrà prorrogar en cas de pobresa greu.

Comissions Obreres ha criticat aquestes modificacions, que considera que neguen l'ajuda a molts beneficiaris potencials que no tenen cap altra via alternativa per aconseguir ingressos. A més, el sindicat retreu al govern que hagi fet aquests canvis de manera unilateral i poc transparent.
Anar al contingut