Valls

El conseller Puig responsabilitza els mitjans de "posar en dubte" la feina dels Mossos

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha acusat aquest dissabte els mitjans de comunicació de posar en dubte els Mossos d'Esquadra, després de la intervenció policial de divendres en l'acampada del 15-M a la plaça de Catalunya de Barcelona. "No es pot estar posant en dubte permanentment la feina, la qualitat i la solvència de la policia del país", tot i que admet aquestes crítiques a qui en té la responsabilitat, ha dit en el seu discurs durant la celebració a Valls del Dia dels Esquadres, que el porta aquests dies per tot Catalunya per a l'homenatge anual a les forces de seguretat. Per ell, "si hi ha d'haver algun debat en aquest sentit, s'ha de portar a l'àmbit polític", ha dit al Centre Cultural Municipal de Valls.

Actualitzat
Puig ha explicat que els mitjans de comunicació no han trobat "el punt d'equilibri" i ha lamentat que molts mossos que van acabar amb alguna contusió divendres "no surten als mitjans", en referència als 37 agents del total de 121 ferits que hi va haver en els disturbis.

"Les úniques persones que en aquest país estan legitimades -només quan cal- per utilitzar la força sou vosaltres", ha dit davant dels agents durant l'acte, i ha afegit que, si això es posa en dubte per una interpretació interessada, no es podrà construir bé Catalunya.

Ha promès que, "passi el que passi", els Mossos tindran les condicions necessàries per fer la seva feina, que ha qualificat de transcendent, delicada i complicada. "Tot i que pugui haver-hi moments que es pugui posar en dubte alguna cosa, vosaltres sou un referent transcendent del país", ha assegurat Puig, que així mateix ha declarat que la societat sap implícitament que els Mossos vetllen per ella.

Puig, escridassat

Després de l'acte, s'ha fet a la sortida de l'edifici una exhibició de castellers, durant la qual cent joves han protestat sorollosament contra el conseller per l'actuació policial de divendres a Barcelona.

Els indignats havien rebut Puig a primera hora del matí amb crits de "Dimissió!", i durant tot l'acte han seguit a les portes del Centre Cultural. Els concentrats, a una banda de l'entrada de l'edifici, no han sobrepassat el límit marcat per la policia, i Puig ha entrat sense incidents.

Al costat del crit de "Dimissió!", s'han sentit xiulets, esbroncades i cassoles, i alguns joves han portat clavells, mentre els vigilaven una dotzena de mossos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut