Imatge de la concentració a Berlín (Foto: Nacho Freechurec/Facebook)
Imatge de la concentració a Berlín (Foto: Nacho Freechurec/Facebook)
Barcelona

El moviment dels indignats s'escampa a ciutats de tot el món

El moviment que ha omplert places a tot l'estat espanyol i que s'escuda darrere de "Democràcia real, ja!" ha traspassat fronteres. La indignació per la gestió de la crisi, l'elevada taxa d'atur i com afronten la situació els partits polítics ha arribat a Brussel·les, Lisboa, Amsterdam, Berlín o Milà, amb concentracions convocades entre aquest dijous i diumenge. A Nova York, Sydney o Mèxic s'estan organitzant també protestes.

Actualitzat
Una de les primeres concentracions va ser la que va tenir lloc dimecres a Londres davant de l'ambaixada espanyola i que va congregar un centenar d'espanyols que estudien o treballen a la capital britànica. Algunes de les consignes que es van poder sentir i llegir van ser "vull treballar, no emigrar"; "Qualificats i preparats, treballant fora d'Espanya" o "si no ens deixes somiar, no et deixarem dormir". Per organitzar-se i donar ressò a la protesta londinenca, els participants han creat un blog, on asseguren que repetiran les concentracions cada dia fins al 22 de maig, dia de les eleccions.

Convocatòries similars s'han repetit a diverses ciutats, amb crides fetes a través de les xarxes socials. A Berlín, Buenos Aires i Amsterdam s'han fet aquest dijous. Divendres serà el torn de Brussel·les, Istanbul, Budapest, Tolosa, Estocolm, Manchester, Lisboa, Porto, Coïmbra i fins a una desena de ciutats italianes, entre les quals Roma, Milà, Bolonya o Florència.

Dissabte, tot i ser jornada de reflexió, hi ha actes convocats a Copenhaguen, Nova York, Sydney, Mèxic i Dublín, i diumenge, dia de les eleccions, a Viena i Atenes.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut