Londres

La Interpol alerta que la mort de Bin Laden eleva el risc d'un atac terrorista

La mort d'Ossama bin Laden a mans de l'exèrcit dels Estats Units ha provocat el que ja era imaginable: la por de nous atemptats terroristes. De fet, la Interpol ha advertit que el risc d'un atac terrorista arran de l'assassinat del líder d'Al-Qaeda és "més elevat".

Actualitzat
El secretari general de la Interpol, Ronald Noble, ha demanat als països que integren aquesta organització policial que reforcin la "vigilància" després de la mort del líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, en una operació militar nord-americana al Pakistan, davant de la possibilitat d'"actes de represàlia".

En un comunicat, Noble ha destacat que tot i que la mort de Bin Laden suposa un aclaparador revés per a una organització que exigeix als seus membres que prestin "obediència personal al seu líder", els països de la Interpol haurien de decretar "una vigilància extra" davant d'un "risc terrorista incrementat per part de terroristes d'Al-Qaeda o inspirats per Al-Qaeda com a resultat de la mort" de Bin Laden.

El màxim responsable de la Interpol ha subratllat la necessitat de "mantenir-nos units i centrats en la nostra actual cooperació i lluita, no només contra aquesta amenaça global, sinó també contra el terrorisme per qualsevol altre grup en qualsevol lloc". Noble ha afegit que "per aquesta raó, demano a la xarxa internacional d'Oficines Centrals Nacionals de la Interpol i a les agències de seguretat a cadascun dels nostres 188 països membres que estiguin en plena alerta davant d'actes de represàlia que Al-Qaeda podria intentar per demostrar que continuen existint malgrat la mort del seu principal líder".

Alerta terrorista

Davant d'aquesta advertència, provocada per l'assassinat d'Ossama bin Laden, diversos països han activat l'alerta terrorista i han incrementat la seguretat a les seves ambaixades, com és el cas de la Gran Bretanya. El cap de la diplomàcia britànica, William Hague, ha ordenat a les ambaixades que té repartides arreu del món que posin en marxa els seus dispositius de seguretat per reforçar la vigilància davant d'un possible atac.

Espanya manté el nivell 2

Pel que fa a Espanya, el govern central no ha modificat el nivell d'alerta antiterrorista després de la mort de Bin Laden perquè sempre manté un nivell alt, el 2. Fonts de la lluita antiterrorista han explicat que el nivell d'alerta es modifica en situacions puntuals quan les forces de seguretat de l'Estat alerten d'un increment de l'amenaça terrorista.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut