Abbottabad

Bin Laden vivia en una casa a 100 quilòmetres d'Islamabad

L'anunci de la mort de Bin Laden, el terrorista més buscat del món, ha estat acompanyat de la informació que el líder d'Al-Qaeda vivia en una casa al Pakistan. La seva residència era en una localitat del nord del país situada a uns 100 quilòmetres per carretera de la capital, Islamabad. Bin Laden hi vivia amb força comoditats i envoltat d'altres membres de la família, i no pas en una cova amagada a les muntanyes del Pakistan, sol i aïllat, com sempre s'havia dit fins ara.

Actualitzat

Segons ha dit el mateix Obama en el discurs en què ha anunciat la mort de Bin Laden, l'habitatge del líder d'Al-Qaeda era a Abbottabad, una localitat del nord del Pakistan a uns 100 quilòmetres per carretera d'Islamabad. La mansió es trobava en una zona muntanyosa propera tant a Peshawar, la capital de la província Frontera del Nord-oest, com a la regió pakistanesa del Caixmir.

La mansió on residia Bin Laden era un edifici fortament protegit, amb murs de més de tres metres d'ample i sense accés a internet ni telèfon. Precisament les fortes mesures de seguretat que tenia la casa haurien estat un dels elements que havien fet saltar l'alerta a l'exèrcit dels EUA.

La informació que ha donat la CNN, que cita fonts del govern nord-americà, és que Bin Laden era a la mansió amb altres membres de la família en el moment del tiroteig mortal, sense que fins ara se sàpiguen més detalls sobre les circumstàncies de la mort.

Al nord-oest pakistanès, i en especial a les àrees tribals frontereres amb l'Afganistan, on se sospitava que s'amagava el cap d'Al-Qaeda, hi actuen nombrosos grups islamistes sindicats amb el moviment talibà i amb la xarxa terrorista Al-Qaeda.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut