Joaquín Navarro-Valls, als micròfons de TV3
Joaquín Navarro-Valls va ser fidel escuder del papa durant 22 anys.
Ciutat del Vaticà

Navarro-Valls diu que la beatificació de Joan Pau II només confirma que el papa "va ser sant en vida"

"Joan Pau II va ser sant en vida". És el veredicte del fidel escuder de Karol Wojtyla. Joaquín Navarro-Valls, que va ser la mà dreta el papa polonès durant 22 anys, reivindica la figura del pontífex i deixa clar que l'Església no el fa sant, sinó que certifica la seva santedat amb una de les beatificacions més ràpides de l'era moderna. Navarro-Valls va acompanyar el papa en el seu llit de mort i recorda els últims instants de vida de Joan Pau II. En declaracions a TV3, explica que en aquell moment no va haver-hi paraules, sinó una mirada que resumia els anys d'esforç del seu pontificat.

Actualitzat
A l'exportaveu del Vaticà no l'ha sorprès gens que l'Església elevi el papa Wojtyla als altars. Navarro-Valls va compartir els darrers 22 anys del seu pontificat i recorda Joan Pau II com una persona santa.

La celeritat amb què Benet XVI ha resolt el procés trenca la norma de l'Església catòlica moderna. Però, com demostren les paraules de Navarro-Valls, el seu entorn més pròxim, el carisma de l'anterior pontífex justifica que a partir de demà el papa Wojtyla estigui més a prop de ser declarat sant.

És un pensament que també comparteixen milers de persones. La plaça de Sant Pere del Vaticà ja està a punt per rebre el mig milió de persones que assistiran a la beatificació de Joan Pau II. En les últimes hores hi han anat arribant milers d'assistents.
Anar al contingut