Sor Marie Simon Pierre, davant d'una fotografia de Joan Pau II. (Foto: Reuters)
Sor Marie Simon Pierre, davant d'una fotografia de Joan Pau II. (Foto: Reuters)
Ciutat del Vaticà

Els metges catòlics consideren "ofensives" les crítiques al miracle de Joan Pau II a la malalta de Parkinson sor Marie Simon Pierre

El president de la Federació Internacional d'Associacions de Metges Catòlics (FIAMC), el doctor José María Simón, ha dit que les crítiques al miracle de Joan Pau II a la religiosa francesa de l'orde de les Petites Germanes de la Maternitat sor Marie Simon Pierre són "ofensives" i una falta de respecte cap als metges que van fer el diagnòstic de la malaltia i en van fer el seguiment. En aquest sentit, el doctor Simón dóna suport a la veracitat del miracle perquè, segons ha explicat, el Parkinson "no es cura" i, en el cas de Marie Simon Pierre, "es va curar", cosa que "no té explicació natural".

Actualitzat
A més, Simón ha apuntat que els possibles miracles de cada procés de beatificació "són estudiats per una comissió mèdica" que "verifica si es tracta o no d'una curació natural".

Ara bé, el doctor aclareix que "no direm que una cosa és extraordinària si té una explicació natural perquè també hem de protegir la nostra institució i el seu prestigi", al temps que, referint-se als escèptics, ha admès que "qui no vol creure, encara que ressusciti un mort, no creu".

Una malaltia que va ser curada "inexplicablement"

Per això, el doctor Simón ha insistit que sor Marie Simon Pierre, que va començar a notar els primers símptomes de Parkinson el 1988 i va ser diagnosticada de Parkinson juvenil el 1991, va ser curada "inexplicablement" per intercessió de Joan Pau II el dia 2 de juny del 2005, després que "tota la comunitat va resar al difunt pontífex".

No obstant això, el president de la FIAMC ha recordat que la santedat de Joan Pau II, beatificat aquest diumenge, 1 de maig, es demostrarà sobretot "a través del testimoni dels milers de cristians" que abarroten la plaça de Sant Pere.
Anar al contingut