Madrid

Rubalcaba recorda al PP que la llei no permet impugnar coalicions com Bildu

El govern espanyol i el PP no es posen d'acord amb la impugnació de Bildu. El Partit Popular voldria il·legalitzar la totalitat de la coalició i no només les llistes electorals. El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, però, els ha recordat que la llei de partits no permet il·legalitzar coalicions i, com que Bildu ho és, no es pot impugnar en la seva totalitat. Rubalcaba ha dit que, en tot cas, s'haurà d'impugnar llista per llista. Bildu en presenta 258 a les eleccions municipals.

Actualitzat
El dia que el BOE publica les candidatures que es presentaran a les eleccions municipals del 22 de maig, que inclou les de la coalició Bildu, el coordinador de Llibertats Públiques i Justícia del PP, Federico Trillo, ha dit que hi ha un "pacte" entre el principal partit de l'oposició, és a dir, el Partit Popular, i el govern espanyol del PSOE per "presentar un recurs contra totes les llistes" de Bildu, la coalició electoral formada per independents de l'esquerra abertzale, Eusko Alkartasuna i Alternativa, i no només les que es considerin contaminades.

Trillo ha defensat que els informes de la Guàrdia Civil i de la Policia "demostren que les candidatures són muntatges estratègics dirigits per ETA" i ha recalcat que l'objectiu de derrotar la banda terrorista "continua viu".

Rubalcaba recorda que no es pot impugnar una coalició

En canvi, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha recordat al PP que la llei no permet il·legalitzar coalicions, per la qual cosa no es pot impugnar Bildu en la seva totalitat. Rubalcaba ha dit que s'haurà de fer llista per llista, perquè sí que hi ha evidències que Bildu està en l'estratègia d'ETA.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut