Els portaveus de Bildu, Pello Urizar, Itziar Amestoy i Oskar Matute, en una roda de premsa (Foto: EFE)
Els portaveus de Bildu, Pello Urizar, Itziar Amestoy i Oskar Matute, en una roda de premsa (Foto: EFE)
Madrid

El BOE publica les candidatures de les municipals entre les quals hi ha Bildu

El BOE publica totes les candidatures que es presenten a les pròximes eleccions municipals del 22 de maig, entre les quals hi ha les 258 llistes de Bildu. El PP ja ha demanat al govern espanyol que les impugni, i que impugni també la coalició. Per presentar-hi impugnacions hi ha temps fins dijous. L'última paraula és del Tribunal Suprem i té temps fins dissabte a la nit.

Actualitzat
Setmana decisiva per a les llistes de Bildu, la coalició formada per Eusko Alkartasuna, Alternatiba i independents de l'esquerra aberzale. El Butlletí Oficial de l'Estat, el BOE, publica avui les candidatures que es presenten a les pròximes eleccions municipals, entre les quals hi ha les 258 llistes d'aquesta coalició. Fins dijous hi ha temps d'impugnar-les, i el Tribunal Suprem, que serà qui tindrà l'última paraula, té temps fins dissabte per prendre una decisió.

La fiscalia i l'advocacia general de l'Estat estan estudiant a fons els informes policials sobre els integrants de les llistes per prendre una decisió. Però pel Partit Popular no cal esperar, perquè tenen clar que no ha canviat res respecte a la candidatura de Sortu que es va impugnar ara fa unes setmanes. Per això, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha instat el govern central a impugnar les llistes de Bildu però també la coalició.

Anar al contingut