Sant Adrià de Besòs

El govern respon les crítiques a les retallades amb un pla per garantir la qualitat dels serveis de Salut

Reacció del govern a les crítiques per les retallades en salut. Davant l'allau de queixes del sector i just l'endemà que el mateix assessor del govern en sanitat va demanar a Artur Mas que aturés el pla de xoc, el govern ha aprovat unes mesures que passen per garantir al 100% les urgències, l'atenció a les malalties greus i l'atenció primària.

Actualitzat
L'atenció sanitària urgent, la primària i les patologies greus queden excloses del pla de xoc que la Generalitat prepara en matèria sanitària. Així ho ha assegurat el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha garantit el cent per cent de l'atenció sanitària urgent tant als hospitals com a tota la xarxa d'atenció primària. També ha assegurat que el seu departament mantindrà l'atenció immediata per les malalties greus, de risc vital o que comporten una necessitat urgent així com els programes de diagnòstic ràpid.

A més, s'assegura que als centres sanitaris hi haurà una dotació de personal adequada a les necessitats assistencials, i també un nombre suficient de llits d'ingrés, que es complementaran amb solucions alternatives, com són l'hospitalització domiciliària o els hospitals de dia.

Pel que fa a les llistes d'espera, el compromís de Salut és gestionar-les amb criteri clínic d'urgència i gravetat.

El govern també ha manifestat que obriran un canal de comunicació formal amb els ciutadans i els professionals de la medicina.

Sigui com sigui, el conseller ha garantit el servei públic, gratuït i de qualitat del sistema català. I, en aquest sentit, assegura la qualitat assistencial als usuaris està totalment garantida i no es veurà afectada. Això sí, el conseller ha reconegut que el pla de xoc per a la salut és necessari per reduir el dèficit públic.

Garanteixen el diàleg "amb tothom"


De tota manera, l'Agència d'Informació, Avaluació i Qualitat en Salut, farà una avaluació continuada de l'impacte d'aquestes mesures. A més, Ruiz s'ha compromès a dialogar amb tothom i ha assegurat que el consens entre l'administració i els sindicats no està en perill.

L'anunci que arriba poc després que la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al govern que aturés les retallades en salut i advertís que aquesta condició serà imprescindible per a un hipotètic pacte pels pressupostos de la Generalitat. Un anunci que el portaveu del govern, Francesc Homs, ha tret importància en assegurar que el PPC cada dia condiciona el seu suport als pressupostos a un motiu diferent.

Ruiz diu que escoltarà Vilardell abans de prendre cap decisió

L'anunci del govern català arriben l'endemà que el president del consell assessor del govern català en matèria sanitària, Miquel Vilardell, evidenciés el seu desacord amb la tisorada que l'executiu català té previst fer en el sector. En un vídeo en què elogiava la feina dels professionals de la sanitat, Vilardell demanava "un moment de reflexió" per poder debatre quines són les mesures que afecten la qualitat assistencial i evitar posar-les en marxa. I afegia: "Cal preservar el nostre sistema sanitari públic".

Respecte a les declaracions de Vilardell, Boi Ruiz ha assegurat que escoltaran les seves opinions abans de prendre qualsevol decisió.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut