Sant Adrià de Besòs

El PPC diu que "no podrà donar suport" a uns pressupostos que impliquin reduir els recursos en salut

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha exigit al govern que aturi les retallades en salut i ha advertit que aquesta condició serà imprescindible per un hipotètic pacte pels pressupostos de la Generalitat. I és que, segons ha dit, el PP "no podrà donar suport" a uns pressupostos que impliquin reduir els recursos destinats a la sanitat.

Actualitzat
Després que el PSC hagi descartat donar suport als comptes de la Generalitat per al 2011, el PPC, que en principi són els que tindrien més opcions d'ajudar el govern, ha aprofitat per fixar una condició bàsica: paralitzar les retallades en Salut.

Sánchez-Camacho ha manifestat que, per al PPC, el sistema sanitari públic és "intocable" i, en aquest sentit, el seu partit no consentirà que es redueixi el nombre de metges en la sanitat pública, que augmentin les llistes d'espera, que disminueixin les intervencions quirúrgiques i que, en definitiva, es "redueixi la qualitat" de la sanitat pública catalana. Per això, creu que rebaixar la despesa sanitària hauria de ser "l'última cosa" que es fes, i ha insistit que el PPC no pot donar suport a uns comptes que se centrin a eliminar despesa en salut.

La líder del PPC ha recomanat al president català, Artur Mas, que se centri a eliminar despeses supèrflues i que "escolti els seus assessors". D'aquesta manera, s'ha referit a les últimes declaracions del president del consell assessor del govern català en matèria sanitària, Miquel Vilardell, que també és el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que ha evidenciat el seu desacord amb la tisorada que l'executiu català té previst fer en el sector. En un vídeo en què elogia la feina dels professionals de la sanitat, Vilardell demana "un moment de reflexió" per poder debatre quines són les mesures que afecten la qualitat assistencial i evitar posar-les en marxa. I afegeix: "Cal preservar el nostre sistema sanitari públic".

D'altra banda, Sánchez-Camacho ha donat per fet que el PSC no es desmarcarà del PSOE al Congrés en la defensa de transferir aquest any a la Generalitat els recursos previstos en el Fons de Competitivitat, perquè "mai" no han votat diferent. En canvi, ha recordat que el PP reclama que es compleixi amb el model de finançament i es traspassin aquest any a Catalunya els 1.450 milions d'euros previstos en aquest fons.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut