Sant Joan Despí

Duran i Lleida: "No som antiindependentistes però creiem que aquest debat no és bo"

La setmana de la celebració de la consulta independentista de Barcelona, una iniciativa impulsada per la ciutadania, són els polítics que prenen posicions i expliquen quina és la seva intenció. El líder d'Unió, en declaracions al programa "Àgora" ha volgut "deixar clar" que "Unió no és el sector antiindependentista de CiU", però ha afegit que la formació que lidera no n'és partidària. "Creiem que aquest debat no és bo", ha assegurat, perquè "és blanc o negre, i afortunadament a Catalunya hi ha molts matisos".

Actualitzat
El secretari general de CiU i portaveu de la federació nacionalista al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ja va dir que, tot i respectar-la, ell no compartia la decisió de l'expresident Pujol de votar de manera anticipada en la consulta independentista, una votació que també ha portat a terme el president Mas. A més ha declarat que, per coherència, ell no pensa votar.

En la mateixa línia de Duran s'ha situat la presidenta del Parlament, la democristiana Núria de Gispert, que es va escudar en el càrrec per no fer-ho. En canvi, Joan Rigol, expresident de la cambra catalana, sí que ho ha fet.

El líder democristià ha argumentat encara més la seva posició assegurant que "la proposta d'independència pot fracturar el país i nosaltres hem de portar el país més endavant". Per Duran, "segur que estaríem millor sols amb la perspectiva econòmica". Tot i això, ha afegit: "Però és inviable, no ens reconeixerien. Jo parlo amb ambaixadors i ministres i els grans països europeus no reconeixerien mai una declaració unilateral."

"No ens tallarem les venes"

En l'entrevista de Xavier Bosch, Duran i Lleida ha reiterat el missatge que manté el govern respecte a les exigències de retallades que vénen de Madrid. Duran i Lleida ha reiterat que Catalunya no pot rebaixar més la despesa. "Més enllà no podem anar perquè el 80% de la despesa de Catalunya és finalista", ha explicat.

I ha dit, respecte a les demandes de  l'executiu espanyol, "no ens tallarem les venes". Duran i Lleida ha afegit que ha de ser Madrid qui contribueixi a reduir el dèficit públic.

Justament aquest dilluns, però, Josep Antoni Duran i Lleida, havia aigualit l'advertiment que Mas havia fet a Rodríguez Zapatero en el sentit que podia necessitar més del que es pensa els nacionalistes catalans. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Duran i Lleida va recordar que el president espanyol no depèn del suport de CiU.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut