Barcelona

Jordi Pujol revela que ha votat a favor de la independència en la consulta de Barcelona

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha revelat en una entrevista al programa "El secret" de Catalunya Ràdio que ja ha votat en la consulta sobiranista que se celebrarà el 10 d'abril a la ciutat de Barcelona i que ho ha fet a favor de la independència. En l'entrevista, Pujol ha explicat que ha votat aquest mateix dijous al matí "per poder donar la primícia" a l'entrevista de Catalunya Ràdio -ha dit-, i ha reiterat que no li queden arguments en contra de la independència, com ja va dir dimarts passat en una conferència a l'IDEC de la Universitat Pompeu Fabra.

Actualitzat
L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ja ha votat en la consulta independentista que se celebrarà a Barcelona el proper 10 d'abril. Pujol ha votat aquest dijous al matí i ho ha fet a favor de la independència. L'expresident ha explicat en una entrevista al programa "El secret" de Catalunya Ràdio que ha demanat a una persona de l'organització de la consulta que el visités per tal d'emetre el seu vot de forma anticipada.

L'expresident de la Generalitat considera que, malgrat que les consultes no tenen validesa legal, poden ser un termòmetre molt important del desencís dels catalans. Malgrat que ha evitat que es recullís la seva imatge votant, Pujol ha mostrat un pin del "Jo ja he votat" a l'estudi 1 de Catalunya Ràdio. Sobre la seva implicació en les consultes, l'expresident considera que no hi ha compromís més de fons per part seva que haver de rectificar les tesis que ha defensat durant més de 50 anys: que l'encaix de Catalunya dins d'Espanya era possible.

Crítiques d'Unió

Precisament aquest dijous, abans que l'expresident parlés a Catalunya Ràdio, la vicepresidenta d'Unió Marta Llorens s'ha desmarcat de les paraules de Pujol dimarts passat i ha afirmat que si hagués defensat des de sempre aquests plantejaments independentistes "no hauria arribat a ser president de la Generalitat" per falta de suport popular i "Catalunya hauria perdut el millor president de la seva història". Per Llorens, si CiU "vol seguir governant en el futur, ha de tenir la capacitat d'oferir a la societat catalana un projecte d'avenç nacional viable i assumible per a la majoria dels ciutadans".

En l'entrevista a "El secret", Pujol ha respost a aquestes afirmacions recordant que Unió Democràtica es defineix com a confederal en la relació entre Catalunya i Espanya i que "una confederació és tan difícil d'obtenir com la independència".


NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut