Les persones concentrades han carregat amb els taüts de les víctimes.
Les persones concentrades han carregat amb els taüts de les víctimes.
Iemen

Milers de persones es concentren al Iemen per participar en els funerals dels 52 manifestants morts divendres

Milers de persones s'han concentrat aquest diumenge al migdia a prop de la Universitat de Sanà, la capital del Iemen, per participar en els funerals dels 52 manifestants morts a trets divendres. De moment no hi ha notícies de nous enfrontaments, però el president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih, s'ha quedat una mica més sol: han dimitit en senyal de protesta la seva ministra pels Drets Humans, el viceministre i també l'ambaixador del Iemen a les Nacions Unides. Les diferents manifestacions pro democràcia organitzades al Iemen ja han causat centenars de morts.

Actualitzat
Els assistents als funerals han cridat eslògans com "No hi ha altre Déu que Al·là, el màrtir és l'estimat Al·là", "Fora, fora, assassí", en al·lusió al president del Iemen, Ali Abdallah al-Salih, i "Amb la sang dels nostres màrtirs, reguem la nostra revolució".

Els manifestants han mostrat imatges dels morts, que també adornaven els taüts de les víctimes, i han marxat en processó des de la plaça epicentre de la ciutat fins a un cementiri situat a un quilòmetre de distància.

Els organitzadors han dit que encara se celebraran més funerals, quan els metges forenses acabin amb la identificació dels cossos dels altres morts en les protestes.

L'oposició iemenita fa setmanes que celebra protestes a Sanà i en altres ciutats per demanar el final del règim d'Al-Salih, al poder des de la unificació del país entre el nord i el sud el 1990.

Les protestes en aquest país, el més pobre de la península Aràbica, van sorgir amb la calor de les revolucions d'Egipte i Tunísia, i s'han intensificat des de mitjans de febrer.
Anar al contingut