Barcelona

L'oposició demana explicacions a Mas per la imputació d'Osàcar en el "cas Palau"

Els partits de l'oposició han reaccionat a la imputació de l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Daniel Osàcar en el cas del saqueig del Palau de la Música. El PSC, el PP i SI consideren que el president de la Generalitat, Artur Mas, ha de donar explicacions al respecte. ERC ha exigit a CDC una investigació interna. ICV veu en aquesta imputació la confirmació que hi ha un "segon cas Palau" i Ciutadans creu que es una oportunitat perquè s'aclareixi l'ombra del 3%.

Actualitzat
El jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música ha decidit imputar l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. També el cita a declarar sobre el suposat cobrament de comissions a canvi d'adjudicacions d'obra a la constructora Ferrovial. Un altre nou imputat és el directiu de Ferrovial a Catalunya Pedro Buenaventura

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, considera que després de la decisió judicial i dels "indicis de delicte", el president de la Generalitat i secretari general de Convergència Democràtica, Artur Mas, ha de donar explicacions. "Per part de CDC hi ha hagut un intent delibertat de fugir de les seves responsabilitats" i no pot "contiuar amagant-se i no dir res davant d'una imputació tan greu".

Pere Calbó, diputat del PP, també ha reclamat explicacions a Mas. La imputació "a qui deixa més en evidència és al president de la Generalitat. Reclamem que, de forma immediata, no deixi passar ni un minut per donar explicacions al conjunt de la ciutadania".

Per la portaveu parlamentària d'Iniciativa-Esquerra Unida, Dolors Camats, queda confirmat que el cas Palau esquitxa Convergència. "Hi ha un segon ‘cas Palau', que és el que deriva fons del Palau de la Música i de les empreses constructores cap a CDC", ha afegit Camats.

El diputat d'ERC Pere Bosch demana a Convergència que obri una investigació interna. "Ja no es tracta d'una caça de bruixes, sinó que és un cas que apunta directament a un finançament irregular d'un partit polític" .

Des de Ciutadans, Jordi Cañas confia que "gràcies a l'acció de la justícia" s'aclareixi l'ombra del 3%, "que ha plenat sobre Catalunya en els últims anys".

El diputat de Solidaritat per la Independència Alfons López Tena ha demanat un càstig exemplar si es confirma un cas de finançament irregular. "En un moment de crisi econòmica profunda", "esperem que sigui castigat amb tot el pes de la llei" el fet d'"agafar diners públics per finançar un partit polític".

Solidaritat donarà suport a qualsevol iniciativa parlamentària que insti el govern a donar explicacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut