Barcelona

El jutge Vidal lloa i avala la imputació de l'extresorer de CDC per haver cobrat comissions a través del Palau

L'extresorer de Convergència Democràtica Daniel Osàcar es mostra tranquil malgrat la imputació del jutge que investiga l'espoli del Palau de la Música pel suposat cobrament de comissions de la constructora Ferrovial per l'adjudicació d'obra pública a través de l'entitat cultural. En unes declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el jutge de la sala penal número 10 de l'Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, ha afirmat que quan el jutge adopta aquesta decisió és que hi ha indicis reals de delicte.

Actualitzat
Vidal ha destacat que el jutge que porta el cas actualment, Miguel Ángel Tabarés, ha donat un ritme molt més àgil a la causa. També ha lloat el paper decidit de la fiscalia, després que Convergència va qualificar el Ministeri Fiscal d'oportunista.

Finalment, Vidal ha valorat el jutge que assumirà el procediment d'aquí a unes setmanes de manera definitiva. Tot i que no ha volgut revelar-ne el nom, fonts judicials han confirmat a Catalunya Ràdio que es tracta de Josep Maria Pijuan, president de la secció desena de l'Audiència Provincial de Barcelona.

Vidal s'ha pronunciat sobre el cas l'endemà que el jutge que investiga el saqueig del Palau de la Música va decidir imputar l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. Segons fonts judicials, Osàcar estaria imputat pel presumpte cobrament de comissions de Ferrovial per l'adjudicació d'obres públiques a través de l'entitat cultural.

El jutge Miguel Ángel Tabares, que substitueix provisionalment Juli Solaz al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona fins que es designi el nou titular, ha resolt, entre d'altres, la imputació de l'extresorer de CDC i la del directiu de Ferrovial Pedro Bonaventura, tal com havia sol·licitat la fiscalia.

Els imputats, Daniel Osàcar i Pedro Bonaventura, seran interrogats en el marc de la peça a part del "cas Millet" que el jutge Juli Solaz va obrir per investigar el possible cobrament de comissions a l'exresponsable del Palau i a CDC per part de la constructora Ferrovial a canvi de l'adjudicació d'obres públiques durant els governs de Jordi Pujol.

Anar al contingut