Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, amb Els Amics de les Arts (Foto: ACN)
Lluís Gavaldà, cantant d'Els Pets, amb Els Amics de les Arts (Foto: ACN)
Barcelona

Els Pets, els grans triomfadors dels premis Enderrock

La sala Artèria del Paral·lel de Barcelona ha acollit aquest dilluns, 14 de març, la desena gala dels premis Enderrock, on es reconeixen els millors artistes i discos catalans de l'any 2010. La celebració l'ha presentat el periodista Xavi Coral, presentador del programa "Divendres", de Televisió de Catalunya, i com cada any ha estat un punt de trobada del sector musical català.

Actualitzat
La gala ha canviat d'ubicació i ha deixat la sala Bikini, que ha estat l'escenari de les nou edicions anteriors, per marxar a l'Artèria, ja que té més capacitat de públic.

Els Premis Enderrock han reconegut els millors discos, grups, artistes i cançons del panorama musical català i es divideixen en dos grans categories, la votació de la crítica i la popular.

Segons la crítica, els millors artistes del 2010 han estat: Mishima, com a millor grup de pop rock, Els Pets, com a millor artista de l'any, Sanjosex, com a millor grup de cançó d'autor, Standstill, com a millor grup català en altres llengües, i Estúpida Erikah, com a grup revelació. La votació del públic reconeix grups com Els Pets, Els Amics de les Arts, Cesk Freixas, La Troba Kung-Fú o La Carrau.

Els Pets són els grans reconeguts tant per la crítica, que els ha considerat millor grup de l'any, com pel públic, que els han votat com a millor artista i millor disc per "Fràgil". Els Amics de les Arts s'emporten el guardó al millor directe, mentre que el reconeixement popular de la categoria se l'endú La Troba Kung-Fú, que també guanya en la categoria de millor cançó per "Flor de primavera".

Anar al contingut