Banderes estelades en la manifestació del 10 de juliol.
Banderes estelades en la manifestació del 10 de juliol.
Penedès/Garraf

Militants del PSC del Penedès i el Garraf creen un corrent que aposta per un estat català independent

Un grup de militants del PSC del Penedès i el Garraf han creat un nou corrent critic dins del partit, que aposta per un estat català independent si les institucions espanyoles són incapaces de garantir les aspiracions nacionals de Catalunya. El nou corrent s'anomena Col·lectiu Socialista Penedès-Catalunya.

Actualitzat
Si bé aquest grup de militants del PSC del Penedès i el Garraf ha creat un nou corrent que aposta per un estat català independent, també creu que primer cal apostar per una Espanya federal de veritat, i que el PSC tingui més autonomia respecte al PSOE.

Aquests militants posen com a exemple que les propostes d'autogovern del PSC estiguin al marge de la tutela del PSOE i que els socialistes catalans tinguin grup propi al Congrés. El nou corrent també demana que el PSC sigui el referent per als que defensen més cohesió comarcal entre el Penedès i el Garraf, començant per la vegueria pròpia que va rebutjar el tripartit.

Les propostes del col·lectiu s'han vist amb simpatia per l'exconseller i dirigent del partit, Ernest Maragall, segons ha comentat al Twitter.
Anar al contingut