Catalunya

La queixa del lector: "Departament d'Ensenyament: 566 dies de menyspreu"

Vols denunciar algun fet del teu entorn? Formes part d'alguna plataforma ciutadana i t'agradaria que es fes ressò de les teves campanyes? Senzillament, el que vols és manifestar la teva opinió i explicar-nos alguna cosa que et sembla injusta? Aquest és el teu espai: envia'ns les teves queixes a Elmeu3cat24@tv3.cat i ens posarem en contacte amb tu.

Actualitzat
La Carme Narváez i el Miquel Pérez porten ja, no 566, sinó 588 dies lluitant per exercir el seu dret a accedir a la documentació corresponent al procés de preinscripció escolar dels seus fills: "El març del 2009 varem iniciar l'aventura de portar els nostres fills Max i Jordi a l'escola que volíem, aquella amb el projecte educatiu que més ens agrada i alhora la més propera a casa nostra. Des d'aleshores, el Departament d'Educació ens ha posat totes les traves possibles".

Les seves accions burocràtiques i la seva lluita personal s'han convertit en un exercici de paciència i constància infinites que queda perfectament reflectit en el blog "Tot esberlant el mur", amb l'objectiu que la seva "experiència pugui ajudar altres famílies".

El 3cat24 ja es va fer ressò d'aquesta denúncia el passat mes d'octubre"Vulneració de drets a l'hora d'accedir a expedients públics". Ara que novament s'ha obert el període de preinscripció escolar, creiem oportú recollir aquest nou escrit que ens va arribar a finals de gener, a través de la bústia del 3cat24 i on s'explica l'evolució dels fets:


"Departament d'Ensenyament: 566 dies de menyspreu

El passat 16 de setembre l'
Agència Catalana de Protecció de Dades feia públic el seu Dictamen 31/2010, segons el qual no existeix cap obstacle legal que impedeixi a uns pares que participen en el procés de preinscripció escolar, per tant, legítimament interessats, accedir a tota aquella documentació de l'expedient corresponent que no afecti a la intimitat de tercers persones interpretada en sentit estricte. Pensàvem aleshores que aquesta victòria de la transparència constituiria un abans i un després en la manera de fer de l'administració educativa. Que ens permetria accedir a la informació necessària per treure a la llum pública els fraus en l'empadronament que, probablement, van deixar els nostres fills sense plaça escolar a cap dels sis centres demanats en la preinscripció per al llunyà curs 2009-2010.

En realitat, però, 566 dies després de la nostra primera sol·licitud d'accés a l'expedient, al qual tenim ple dret, continuem sense notícies. El passat 15 d'octubre, amb el Dictamen de l'Agència a les mans, varem reiterar la petició al Departament d'Ensenyament, alhora que posàvem el nostre cas en coneixement dels mitjans de comunicació. Ara, superats amb escreix els tres mesos que la llei preveu per respondre el ciutadà, continuen ignorant-nos. Aquesta actitud suposa que el Govern de Catalunya menysprea i incompleix els dictàmens de l'Agència del mateix Govern especialitzada en el dret d'accés a les dades personals. Només ens deixen la via dels tribunals de justícia i la de la denúncia pública.

D'aquí a alguns dies s'iniciarà el procés de preinscripció escolar. El Departament d'Ensenyament i els Ajuntaments implicats iniciaran una campanya propagandística a fi de donar aparença d'imparcialitat, netedat i bon fer al procediment. Convé que els ciutadans que hauran de participar sàpiguen, però, que la transparència brilla per la seva absència i que si volen comprovar que la informació sobre el domicili dels altres aspirants es correcta, a dia d'avui, hauran d'acudir com nosaltres als tribunals per exigir que s'apliqui la doctrina del Dictamen 31/2010.

Podeu consultar l'itinerari de la nostra denúncia al llarg de dos anys al bloc monogràfic: http://totesberlantelmur.blogspot.com/

Carme Narváez Cases
Miquel Pérez Latre"



Vols opinar sobre aquest tema? Sobre algun altre que en tingui relació? Tens alguna denúncia semblant i vols explicar-la?

Deixa un comentari i digue-hi la teva!
______________________________________________________________________________

Tens alguna queixa semblant i vols que ens en fem ressò? Registra't a Elmeu3cat24 i publica-la tu mateix o bé escriu-nos a Elmeu3cat24@tv3.cat.

Aquí teniu els enllaços a algunes de les darreres denúncies que hem rebut:
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut