Trípoli

Les protestes també arriben a Líbia amb enfrontaments entre opositors i partidaris d'Al-Gaddafi

És l'efecte dominó al món àrab. Egipte, Tunísia, Jordània, Algèria, Iemen, Iran, Bahrain... i ara Líbia. La revolta també ha arribat a aquest país, governat des de fa 40 anys per Moammar al-Gaddafi. Opositors i partidaris del dictador s'han enfrontat amb còctels Molotov i pedrades a la ciutat de Benghazi, a l'est del país. La policia els ha dispersat amb gasos lacrimògens. El balanç de ferits ja puja a 38. Per aquest dijous hi ha convocades diverses manifestacions a Líbia que, inspirades en Egipte, han estat batejades amb el nom del "Dia de la ira". Al-Gaddafi ha advertit a la població contra l'ús de Facebook que, segons ell, forma part d'una "conspiració imperialista".

Actualitzat
L'onada expansiva de les revoltes tunisiana i egípcia s'acosta ara a un altre dels règims àrabs més longeus, la Líbia governada des de fa quaranta anys pel coronel Moammar al-Gaddafi.

Aquesta matinada, una protesta a la ciutat líbia de Bengasi, a l'est del país, ha acabat en aldarulls amb còctels Molotov i cops de pedra entre els manifestants opositors, els seguidors de la dictadura i la policia, que també ha llançat gasos lacrimògens.

Els aldarulls han començat a partir d'una concentració dels familiars dels catorze presoners morts en una matança policial contra una protesta de reclusos, l'any 1996. L'advocat que els representa ha estat detingut durant unes hores. En aquesta concentració s'hi han afegit detractors d'Al-Gaddafi que han cridat consignes contra el règim.

Per aquest dijous s'ha convocat a través de les xarxes socials una jornada de manifestacions a Líbia batejada amb el nom del "Dia de la ira". El règim, però, ja hi ha respost. Les forces de seguretat han detingut diversos ciberactivistes i el coronel Moammar al-Gaddafi ha advertit la població contra l'ús del Facebook que, segons ell, forma part d'una "conspiració imperialista".


VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut